Binnen twee maanden van AZ via Deventer naar Ajax: 'Dan gaan we niet dwars liggen'

Binnen twee maanden van AZ via Deventer naar Ajax: 'Dan gaan we niet dwars liggen'

02-09-2020 19:54
68

Ischa Bouwman verlaat Go Ahead Eagles na twee maanden alweer voor Ajax. De 17-jarige doelman kwam deze zomer over van AZ, maar nu de Amsterdammers Bouwman graag willen hebben zal de club uit Deventer hem die kans niet ontnemen.

Eric Whittie, hoofd jeugdopleiding in Deventer, legt uit waarom zijn club Bouwman laat gaan. "In het weekeinde ben ik benaderd door Casimir Westerveld, het hoofd scouting van Ajax", zegt hij tegen De Stentor. "Hun doelman vertrok naar Leeds United. Deze kans is geweldig voor Bouwman, ook nog eens een Amsterdamse jongen. Dan gaan wij niet dwars liggen. Ajax waardeerde dat en heeft voor goodwill gezorgd."

De club uit Deventer houdt geen geld over aan de transfer van Bouwman, die na zijn komst van AZ in de voorbereiding meetrainde met het eerste elftal van Kowet. Hij maakte zijn debuut niet en trekt na twee maanden dus alweer verder. Het is de bedoeling dat de Amsterdamse goalie per direct in het Onder 18-team van Ajax gaat spelen. Dinsdagavond kwamen Go Ahead Eagles en de regerend landskampioen tot een akkoord.