'Niet alleen Chong, ook Hertha-drietal niet met Jong Oranje naar Wit-Rusland'

'Niet alleen Chong, ook Hertha-drietal niet met Jong Oranje naar Wit-Rusland'

Gepubliceerd: donderdag 3 september 2020 om 10:43do 03-09-2020 om 10:43

Niet alleen Tahith Chong, ook Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan en Javairô Dilrosun zullen de interland tussen Jong Oranje en Jong Wit-Rusland missen. Hertha BSC staat het laatstgenoemde drietal wél af voor de daaropvolgende wedstrijd tegen Jong Noorwegen.

De aankomende interland zorgde al langere tijd voor gefronste wenkbrauwen, vanwege het verhoogde risico op coronabesmetting. Zo was Feyenoord niet van plan om Justin Bijlow af te staan en waren ook Bundesliga-clubs Werder Bremen en Hertha BSC huiverig. Werder is er voorlopig in geslaagd om Chong thuis te laten, maar staat de middenvelder wel af als Jong Oranje weer terug is uit Wit-Rusland.

Volgens het Algemeen Dagblad zal dat ook gelden voor het Hertha BSC-drietal Zeefuik, Redan en Dilrosun: zij doen vrijdag niet mee tegen Jong Wit-Rusland, maar kunnen dinsdag wél ingezet worden tegen Jong Noorwegen. Als de drie mee waren gegaan naar Wit-Rusland, zouden ze bij terugkomst in Duitsland waarschijnlijk vijf dagen in quarantaine moeten en zouden ze dus niet beschikbaar zijn voor hun club.

De Jong Oranje-internationals die wél naar Wit-Rusland afreizen, hoeven bij thuiskomst overigens niet in quarantaine. Zij hebben een speciale dispensatie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gekregen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: belachelijk dat de UEFA deze wedstrijd in Wit-Rusland door laat gaan

Ja
92%
Nee
8%
(440 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws