Elia kan er met z'n verstand niet bij: 'Waarom überhaupt over tekengeld beginnen?'

Elia kan er met z'n verstand niet bij: 'Waarom überhaupt over tekengeld beginnen?'

04-09-2020 16:13 Laatste update: 16:22
109

Eljero Elia blijft zich verbazen over het 'tekengeldverhaal' dat recentelijk de ronde deed. De dertigvoudig Oranje-international tekende deze zomer bij FC Utrecht en benadrukt nogmaals dat hij geen forse bonus heeft geïncasseerd bij het tekenen van zijn contract.

NOS-commentator Jeroen Elshoff 'wist niet zeker of het waar was', maar had vernomen dat Elia circa één miljoen euro aan tekengeld had ontvangen. Elia zelf én FC Utrecht ontkenden dit in alle toonaarden. "Ik heb geen tekengeld gekregen", herhaalt de 33-jarige buitenspeler in gesprek met de social media-kanalen van de Eredivisie.

Elia begrijpt dan ook niet dat deze verhalen alsnog in de wereld zijn gekomen. "Ik snap niet hoe mensen zo ziek kunnen zijn om zoiets te verzinnen. Echt niet. Als ik tekengeld had gehad, had hij (Elshoff, red.) gezegd: Eljero heeft zeker tekengeld gehad. Je gaat toch niet zeggen: Eljero heeft tekengeld gehad, maar ik weet het niet zeker? Waarom moet je er überhaupt over beginnen? Om de mensen die mij heel graag naar FC Twente of ADO Den Haag hadden zien gaan, nog meer de indruk te geven dat ik het voor het geld heb gedaan?"