FC Twente heeft nieuws: negende nieuweling, maar tweede niet-huurling

FC Twente heeft nieuws: negende nieuweling, maar tweede niet-huurling

04-09-2020 18:53
67

FC Twente heeft vrijdagavond zijn negende nieuweling voor het komende seizoen gepresenteerd. Dario Dumic komt over van FC Utrecht en is voor twee jaar vastgelegd, met een optie voor nog een jaar.

De Bosnische international met Deense roots zette in 2016 zijn eerste stappen op de Nederlandse velden, als speler van NEC. Nadat de Nijmegenaren uit de Eredivisie degradeerden, verkaste Dumic naar FC Utrecht. Hij werd echter geen vaste waarde in de Domstad: na uitleenbeurten bij Dynamo Dresden en SV Darmstadt 98 vertrekt hij nu definitief.

De Grolsch Veste wordt tot 2022 – en misschien wel langer – zijn werkterrein. "Vanaf het eerste moment dat ik contact had met FC Twente, voelde ik dat de club me heel graag wilde hebben, dat is belangrijk voor mij", laat hij weten aan de clubkanalen van de Tukkers. Dumic is als speler van NEC en FC Utrecht al eens in de Grolsch Veste geweest. "Ik herinner me dat de supporters van FC Twente een geweldige indruk op me maakten. Ik kan dan ook niet wachten om in dit stadion te spelen."

Dumic is na Gijs Smal de tweede permanente aanwinst van de Tukkers. Lazaros Lamprou (PAOK), Tyronne Ebuehi (Benfica), Danilo Pereira (Ajax), Alexander Jeremejeff (Dynamo Dresden), Kik Pierie (Ajax), Nathangelo Markelo (Everton) en Vaclav Cerny (FC Utrecht) kwamen ook de gelederen versterken, maar worden allen gehuurd.