'Angeliño heeft slechts twaalf duels nodig, Man City bedingt wéér terugkoopoptie'

'Angeliño heeft slechts twaalf duels nodig, Man City bedingt wéér terugkoopoptie'

09-09-2020 15:36
21

The Manchester Evening News heeft meer details gedeeld over de transfer van Angeliño: de oud-speler van NAC Breda en PSV is door Manchester City verhuurd aan RB Leipzig en zal in 2021 waarschijnlijk definitief overstappen. The Citizens kunnen hem in een later stadium echter terughalen, net zoals ze bij PSV gedaan hebben.

Angeliño was het voorbije half jaar al speler van RB Leipzig. Die Roten Bullen besloten de koopoptie in de huurovereenkomst niet te lichten, maar hebben de Spanjaard nu opnieuw gehuurd. In de nieuwe huurovereenkomst is een optie tot koop ter waarde van twintig miljoen euro opgenomen, meldt The Manchester Evening News: volgens het medium wordt deze automatisch gelicht als Angeliño twaalf wedstrijden voor RB Leipzig speelt.

Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat de linksback definitief de overstap van Engeland naar Duitsland maakt. Manchester City zou hem daarna echter terug kunnen halen: volgens de berichtgeving zijn beide clubs ook een terugkoopclausule van veertig miljoen euro overeengekomen. Het doet denken aan de constructie die ook met PSV is afgesproken: PSV nam Angeliño in 2018 voor 5,5 miljoen euro van Manchester City, maar raakte hem één jaar later alweer kwijt nadat The Citizens gebruik maakten van hun terugkoopclausule.