RKC geeft Vaessen schorsing en maximale boete: 'Tot bezinning komen'

RKC geeft Vaessen schorsing en maximale boete: 'Tot bezinning komen'

14-09-2020 10:42 Laatste update: 12:37
52

Etienne Vaessen is voor twee dagen uit de selectie van RKC Waalwijk gezet naar aanleiding van zijn uitspraken na het verliezen van zijn basisplaats. Ook heeft de doelman de hoogst mogelijke boete opgelegd gekregen.

Vaessen kreeg twee dagen voor het duel met Vitesse te horen dat Kostas Lamprou de nieuwe eerste doelman in Waalwijk is. De doelman was daar zo gefrustreerd over dat hij het trainingsveld voortijdig verliet. "Anders had ik bij een actie misschien iemand per ongeluk in elkaar geschopt", aldus Vaessen in het Brabants Dagblad.

RKC Waalwijk is niet blij met het gedrag van de doelman. "Teleurstelling mag, alleen heeft Etienne deze teleurstelling op meerdere momenten op verschillende verkeerde manieren geuit", legt algemeen directeur Frank van Mosselveld de straf voor Vaessen uit. "In het gesprek met hem vanmorgen heeft hij een officiële waarschuwing gekregen en is hem de maximale boete opgelegd. De komende twee dagen is hij geschorst en krijgt hij de mogelijkheid om tot bezinning te komen."