Reserve Ihattaren 'structureel te zwaar na vakanties': 'In de jeugd ook al'

Reserve Ihattaren 'structureel te zwaar na vakanties': 'In de jeugd ook al'

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 15:28ma 14-09-2020 om 15:28

Mohamed Ihattaren viel zondagmiddag verrassend buiten de basis tijdens FC Groningen-PSV. De Utrechtse linkspoot presteerde volgens trainer Roger Schmidt ondermaats tijdens de training en werd zelfs een keer weggestuurd.

Dat liet Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels zondag weten. Volgens diezelfde Wijffels was Ihattaren bovendien – niet voor het eerst – met een paar kilo's te veel aan de voorbereiding begonnen. "De jonge Van Persie was ook geen feest om mee om te gaan. Maar het enige verschil is: Van Persie was volgens mij wel fit in de jeugd, deze jongen komt structureel te zwaar terug van vakanties", klinkt het in de AD Voetbalpodcast.

Dit was ook al het geval toen Ihattaren nog in de jeugd speelde. "Daar moesten ze al een paar keer mee aan de slag gaan, in de jeugd ook. Dat Adil Ramzi (voormalig speler van PSV 1, tegenwoordig jeugdtrainer, red.) hem mee moest nemen naar boslopen om te zeggen: joh, je moet aan de slag, inhoud kweken."

Volgens Wijffels is dit 'een beangstigend signaal'. "Heeft hij echt de honger om er wat van te maken?", aldus de journalist, die ook een verzachtende omstandigheid aanvoert: het overlijden van zijn vader, toen de linkspoot pas zeventien jaar oud was. "Dat was echt een vraagbaak voor hem, iemand die hem ook wel eens tegengas gaf. Dat is weggevallen: maar dan ben je zeventien jaar en hemelt iedereen je op..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ihattaren alsnog opbloeien onder Roger Schmidt?

(2015 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws