Emoties nemen de overhand bij Robben: 'Het is een gebrek aan kennis'

Emoties nemen de overhand bij Robben: 'Het is een gebrek aan kennis'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 10:25di 15-09-2020 om 10:25

Arjen Robben is te hard van stapel gelopen in het duel van FC Groningen met zijn oude club PSV. Volgens inspanningsfysioloog Raymond Verheijen overstegen de emoties de ratio bij de buitenspeler.

"Als je bij de eerste competitiewedstrijd, tegen niet de minste tegenstander, vanaf minuut één alles-of-niets hanteert, ben je niet bezig met de kans van slagen", zegt Verheijen in De Telegraaf. "Dan krijg je dat emotie de ratio overstijgt. Het is een gebrek aan kennis en kennis is in het voetbal belangrijker, dan ervaring. Je kunt 15 jaar ervaring hebben, maar als je 14 jaar naar de kennis van één jaar handelt... Je moet ervaring omzetten in kennis en daar naar handelen. Zakelijk, het gaat niet alleen om 'PSV', maar om 34 wedstrijden."

Verheijen heeft nog wel goede hoop dat Robben het seizoen kan volmaken bij FC Groningen. "In theorie kan zijn rentree slagen. Het tempo in de Eredivisie is niet het hoogste ter wereld." Robben liet maandag zelf al weten dat 'jullie nog niet van me af zijn'. "Het is nu zaak niet weg te kwijnen in een hoekje, maar er met wat zelfspot om te lachen en met een positief gevoel verder te gaan", zei hij tegen de Volkskrant.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws