'Ik zag Robben en dacht: dit gun je niemand. En dan ben ik zelf aan de beurt...'

'Ik zag Robben en dacht: dit gun je niemand. En dan ben ik zelf aan de beurt...'

15-09-2020 13:18
8

Het NAC Breda-debuut van Mario Bilate had niet dramatischer kunnen verlopen. De deze week van RKC Waalwijk overgekomen spits moest maandagavond al binnen een kwartier geblesseerd afhaken tegen FC Den Bosch: zijn vervanger Sydney van Hooijdonk werd vervolgens de held van de avond met twee doelpunten.

Bilate stond na afloop balend voor de microfoon van FOX Sports. "Ik zie gisteren (zondag, red.) Arjen Robben na dertig minuten geblesseerd uitvallen en denk bij mezelf: nou, dit gun je niemand. En dan ben ik nu zelf aan de beurt... Dat is klote natuurlijk."

Na amper tien minuten spelen greep Bilate al naar zijn hamstring. Hoe lang hij buitenspel zal staan, is nog maar de vraag. "De eerste dagen zal het sowieso niet zo fijn voelen. Dus ik zal waarschijnlijk een MRI-scan moeten maken om te kijken hoe erg het is: of het een zware verrekking is of een scheurtje."

Concurrent Van Hooijdonk - die eigenlijk weg wilde uit het Rat Verlegh Stadion - hielp NAC na het uitvallen van Bilate over het dode punt heen tegen FC Den Bosch. "Ik ben blij dat hij twee goals maakt en ons de drie punten bezorgt. Laten we dat vooropstellen", hield de kersverse NAC-spits zich op de vlakte.