Van Hooijdonk kan verbeterd contract tekenen: 'Fantastisch dat hij zijn kans pakt'

Van Hooijdonk kan verbeterd contract tekenen: 'Fantastisch dat hij zijn kans pakt'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 10:35wo 16-09-2020 om 10:35

De situatie van Sydney van Hooijdonk bij NAC Breda is een stuk rooskleuriger geworden na zijn heldenrol tegen FC Den Bosch. De zoon van Pierre van Hooijdonk vond dat hij te weinig aan spelen toekwam en mocht uitzien naar een transfervrij vertrek, maar zou nu zijn contract tegen verbeterde voorwaarden kunnen verlengen.

Van Hooijdonk viel maandagavond na amper een kwartier in voor de geblesseerd uitgevallen nieuwkomer Mario Bilate. Vervolgens boog hij met twee doelpunten een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. De spits beschikt over een aflopend contract en NAC wil graag langer met hem door. "NAC ziet veel potentie in Sydney. Fantastisch dat hij zijn kans pakt, dat meen ik oprecht", laat algemeen directeur Mattijs Manders weten aan BN DeStem. "Wij vinden Sydney een prima spits die ook zeker zijn kansen gaat krijgen. Dat zag je tegen Den Bosch. Hij moet ervoor zorgen dat de trainer niet om hem heen kan."

Die trainer, Maurice Steijn, had Finn Stokkers aanvankelijk de voorkeur gegeven: Stokkers werd vervolgens geruild met RKC-spits Bilate, die tegen FC Den Bosch in de basis mocht beginnen. Het vervolg is inmiddels bekend. Steijn houdt Van Hooijdonk graag binnenboord, hoewel deze de toezegging heeft gekregen dat NAC meewerkt aan een transfervrij vertrek indien nodig. "De bal ligt bij hem. Sydney hoefde van mij niet weg", verduidelijkt hij.

"We hebben aangegeven dat we hem graag wilden behouden. Dat wilden hij en zijn management niet, ze wilden per se weg.Er is daarop een afspraak gemaakt tussen Mattijs Manders en het management dat hij transfervrij weg mag."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws