'Heerenveen kijkt nog naar drie posities en spitst oren na interview Ekkelenkamp'

'Heerenveen kijkt nog naar drie posities en spitst oren na interview Ekkelenkamp'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 11:41wo 16-09-2020 om 11:41

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 11:52wo 16-09-2020 om 11:52

SC Heerenveen heeft het lange tijd rustig aan gedaan op de transfermarkt, maar begint op stoom te komen: VfL Wolfsburg-huurling Ulysses Llanez werd dinsdag gepresenteerd als zevende nieuwkomer, Jan Paul van Hecke zal nummer acht worden. Volgens Voetbal International zijn de Friezen voorlopig nog niet klaar.

Heerenveen wil namelijk nog een concurrent voor doelman Erwin Mulder halen en heeft ook Jurgen Ekkelenkamp (Ajax) en de Noor Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt) op het oog, schrijft VI. Ekkelenkamp werd ook gevolgd door FC Twente, maar leek na het vertrek van Donny van de Beek definitief binnenboord te blijven en kansen te krijgen in het eerste.

Maandag speelde hij echter met Jong Ajax tegen Jong PSV en daar was de aanvallende middenvelder niet bepaald blij mee. "Dat is niet wat ik hoop. We gaan het zien. Ik wil zo min mogelijk spelen bij Jong Ajax en zoveel mogelijk bij Ajax 1", liet hij weten. Een uitleenbeurt lijkt nu alsnog tot de mogelijkheden te behoren: volgens VI heeft Heerenveen de oren gespitst na die uitlatingen.

Titelrace in Noorwegen of tussentijds naar Heerenveen?
De interesse in Hauge sluimert al langer: Heerenveen verkocht Chidera Ejuke deze zomer voor twaalf miljoen euro aan CSKA Moskou en heeft de twintigjarige Noor op het oog als opvolger. Hauge speelt met Bodø/Glimt echter om de landstitel én komt in de Europa League uit. Het is nu de vraag wat de jeugdinternational wil: het seizoen in Noorwegen afmaken en in de winterstop naar Heerenveen óf de titelrace afbreken en direct naar Friesland verkassen.

Mogelijk kijkt Heerenveen naar nóg meer posities, maar dat hangt af van welke spelers zullen vertrekken. Spits Runar Espejord komt nauwelijks aan spelen toe en is op weg naar de uitgang: als de Noor daadwerkelijk vertrekt, zou Heerenveen naar een extra spits kunnen zoeken. Controleur Joey Veerman en rechtsbuiten Mitchell van Bergen hebben zich in de kijker hebben gespeeld en kunnen eventueel ook vertrekken. Met name voor Veerman zal echter de hoofdprijs gevraagd worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Heerenveen de play-offs om Europees voetbal halen?

(901 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws