PEC Zwolle maakt Pherai-transfer officieel: 'Past perfect bij onze selectie'

PEC Zwolle maakt Pherai-transfer officieel: 'Past perfect bij onze selectie'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 20:42do 17-09-2020 om 20:42

PEC Zwolle heeft donderdagavond de komst van Immanuel Pherai bevestigd. De Nederlandse middenvelder (19) komt op huurbasis over van Borussia Dortmund.

Pherai was in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een vaste waarde in de selectie van Dortmund en speelde drie oefenwedstrijden, maar kwam nog tekort voor het grote werk in de Bundesliga. BVB stalt hem tot de zomer van 2021 in PEC Zwolle, waar de voormalig jeugdspeler van AZ meer vlieguren kan maken.

"Ik ben heel blij met de kans die PEC Zwolle mij geeft. Door hier op huurbasis te gaan spelen kan ik mij nog meer ontwikkelen", reageert Pherai op de website van PEC. "Het spelen van wedstrijden op niveau is voor mij als 19-jarige nu topprioriteit. De enthousiaste gesprekken die ik heb gevoerd met de trainer en technisch manager gaven mij het gevoel dat PEC Zwolle een concreet plan met me heeft. Het is nu aan mij om te laten zien dat de club de juiste persoon heeft aangetrokken."

Volgens technisch manager Mike Willems heeft Pherai laten zien 'bij een Duitse topclub mee te kunnen'. "Immanuel is een rechtspoot met een enorme drive die met snelheid, diepgang en balvaardigheid tegenstanders zijn wil oplegt. Dat type speler kunnen wij goed gebruiken. Wij gaan er dan ook vanuit dat Immanuel perfect past binnen onze huidige selectie. Het is nu zaak voor hem om speelminuten te maken en van waarde te worden voor onze club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws