Van der Sar: 'We hebben Ziyech en Van de Beek verkocht, maar dat zit in begroting'

Van der Sar: 'We hebben Ziyech en Van de Beek verkocht, maar dat zit in begroting'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 19:55vr 18-09-2020 om 19:55

Edwin van der Sar geeft nogmaals aan dat Ajax veel geld misloopt nu vanwege het coronavirus slechts een beperkt aantal fans welkom is in de Johan Cruijff Arena. Dat verlies kan oplopen tot anderhalf miljoen euro per thuiswedstrijd.

"We zijn echt heel erg afhankelijk van stadionrecette", zegt de algemeen directeur tegen Ajax TV. "Normaal gesproken kunnen we 55.000 man ontvangen, waarvan 41.000 seizoenkaarten en 14.000 losse kaarten. De losse kaarten kun je al niet verkopen, dat is ongeveer een half miljoen. Van de seizoenkaarthouders komt een derde binnen. Het kan zomaar oplopen tot anderhalf miljoen per wedstrijd wat we kwijt zijn."

Dat Ajax Donny van de Beek en Hakim Ziyech voor veel geld verkocht, lost niet alle problemen op. "Mensen kunnen er luchtig over doen, je hebt Van de Beek en Ziyech verkocht, maar dat zit gewoon in onze begroting", stelt Van der Sar, die desondanks benadrukt dat de Europese ambities nog overeind staan. "We willen aansluiting met de top en gelukkig zitten we in pot 2 in de Champions League. Maar mogelijk anderhalf miljoen per wedstrijd verliezen, is bij ieder bedrijf lastig."

Van der Sar vertelt dat Ajax nog altijd een 'lastige periode' tegemoet gaat. Wel willen de Amsterdammers het aantal toegestane fans langzaam 'opschalen'. Daarvoor is het wel belangrijk dat de supporters zich aan de maatregelen houden. "Daarom zijn deze eerste vier wedstrijden heel belangrijk. Gedraag je, klap zoveel mogelijk en ga niet staan zingen."

Bij het thuisduel met RKC Waalwijk van zondag zijn zo'n tien- tot twaalfduizend Ajax-fans aanwezig.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws