Muitende Van der Water komt met reactie: Helaas dat het zo moet gaan

Muitende Van der Water komt met reactie: "Helaas dat het zo moet gaan"

20-09-2020 20:54
60

Silvester van der Water heeft voor het eerst gereageerd op zijn afmelding voor het competitieduel van Heracles Almelo bij Willem II. De aanvaller, die wordt begeerd door Orlando City, vindt dat er afspraken zijn geschonden.

Van der Water was zaterdagavond zo teleurgesteld in Heracles, dat hij zich met een appje besloot af te melden bij trainer Frank Wormuth. "Helaas dat het zo moet gaan. Terwijl vorige week het seizoen nog zo goed begon", reageert hij bij RTV Oost.

"We hebben vrijdag uitvoerig met de directie van Heracles gesproken over hoe we omgaan met de aanbieding(en) van Orlando. Daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt. Toen ik op zaterdagavond van mijn zaakwaarnemer hoorde dat er nog steeds geen contact is geweest met Orlando nam ik deze beslissing."

Van der Water ontkent dat hij een transfer wil forceren. "Ik besef zelf ook wel wat het los zal maken, zowel bij mijn teamgenoten als bij de supporters. Morgen (maandag, red.) meld ik mij weer op de training en zien we wel hoe het zich verder ontwikkelt."

Wormuth en technisch directeur Tim Gilissen spaarden Van der Water, die werd afgeschilderd als 'puber', niet na Willem II - Heracles Almelo (4-0). Het is onbekend welke transfersom de club in gedachten heeft voor de 23-jarige vleugelaanvaller. Orlando kwam er hoe dan ook nog niet bij in de buurt.