Heracles Almelo rekent af met Van der Water: Dit is werkweigering

Heracles Almelo rekent af met Van der Water: "Dit is werkweigering"

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 17:45zo 20-09-2020 om 17:45

Laatste update: zondag 20 september 2020 om 18:00zo 20-09-2020 om 18:00

Bij Heracles Almelo is men boos op Silvester van der Water, die zich zaterdagavond afmeldde voor de wedstrijd tegen Willem ll. Trainer Frank Wormuth en technisch directeur Tim Gilissen reageren bij FOX Sports op de situatie.

Van der Water wil naar Orlando City, maar is niet blij met de gang van zaken. "Waar zullen we beginnen?", reageert Gilissen. "Hij was er vandaag niet en heeft zich gisteravond afgemeld met een appje. Het maakt mij niet uit dat het via WhatsApp is, ik had verwacht dat hij er zou zijn. Het is bekend dat er belangstelling is van Orlando City en hij wil daar graag naartoe. Er is contact met de clubs, maar het is niet zo dat het in de afrondende fase zit. Sterker nog, verre van zelfs."

Gilissen verwacht dat Van der Water tot die tijd z'n stinkende best voor Heracles doet. "Nu laat hij ons in de steek, dat doet natuurlijk een beetje pijn. Natuurlijk ben ik boos. We hebben hele rare maanden achter de rug en hebben iedereen keihard nodig. Om je dan zo af te melden en letterlijk te zeggen: ik laat de boel in de steek...Dat is onwaardig."

De spelers van Heracles worden maandag verwacht op de training. "Dan is er een kans om er weer te zijn. Of ik verwacht dat hij komt? Ja, of dacht jij dat hij tot 5 oktober niet komt? We wachten het rustig af. We hebben hem gister ook al geprobeerd te bellen. Ik wil dat best nog een keer doen, maar ik verwacht ook dat mensen er gewoon zijn."

Ook Wormuth is niet blij. "Ik heb veel ervaring met mensen die in de pubertijd zitten. De zaakwaarnemer moet met deze jongen spreken, come on. Dit kan niet gebeuren. Hij heeft nog een contract, normaal gesproken is dit werkweigering. Dit is het gedrag van puberende kinderen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Van der Water moet gestraft worden

(1670 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws