'Suárez op weg naar Barcelona-uitgang: persoonlijk akkoord, Atlético in actie'

'Suárez op weg naar Barcelona-uitgang: persoonlijk akkoord, Atlético in actie'

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 12:12ma 21-09-2020 om 12:12

Na het afhaken van Juventus heeft Atlético Madrid de beste papieren om Luis Suárez over te nemen van FC Barcelona. Volgens Mundo Deportivo ligt er al een persoonlijk akkoord.

Suárez kreeg enkele weken geleden van Ronald Koeman te horen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club. Juventus zette maandag definitief een streep door zijn komst, terwijl het stil is geworden rond Ajax. Atlético Madrid heeft nu goede hoop, meldt MD.

Aanvankelijk leek een overstap van Barcelona naar Madrid onmogelijk, omdat Atlético moest voldoen aan 'te veel voorwaarden'. Maar stukje bij beetje zijn de partijen elkaar de laatste dagen genaderd: Atlético zou een akkoord hebben bereikt met het kamp-Suárez.

Mocht Atlético erin slagen de transfer rond te krijgen, dan ligt het in elk geval niet aan Suárez. De Uruguayaanse spits (33) kan voor twee seizoenen tekenen en in Estadio Wanda Metropolitano is men bereid een uiterste financiële inspanning te leveren. Suárez verdient bij Barça jaarlijks bijna 22,5 miljoen euro.

Het grootste struikelblok is echter Diego Costa, aldus MD. De Spaans-Braziliaanse spits moet eerst vertrekken, voordat Atlético het salaris van Suárez kan ophoesten. Costa strijkt naar verluidt acht miljoen euro per seizoen op en is daardoor onhaalbaar voor veel clubs.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws