Suárez-transfer naar Juventus uitgesloten: 'We moesten de deal afblazen'

Suárez-transfer naar Juventus uitgesloten: 'We moesten de deal afblazen'

21-09-2020 07:48
18

Juventus-trainer Andrea Pirlo trapte al op de rem, de technisch directeur van De Oude Dame - Fabio Paratici -  doet daar nog een schepje bovenop. Volgens hem komt Luis Suárez niet naar de club uit Turijn deze transferperiode.

Suárez heeft naar verluidt al een taaltest afgenomen in Italië om in aanmerking te komen voor een Italiaans paspoort. Het aanvragen van een nieuw paspoort neemt echter veel tijd in beslag. "Hij staat niet op onze shortlist, omdat het teveel tijd kost om een paspoort te bemachtigen", vertelt Paratici in gesprek met Sky Sport Italia. Juventus mag maar een beperkt aantal spelers van buiten de EU vastleggen, vandaar dat Suárez een Italiaans paspoort moet bemachtigen.

Juventus heeft serieus naar de optie gekeken om de Barcelona-spits naar Turijn te halen, maar zag zich genoodzaakt de stekker uit de deal te trekken. "Toen er een kans ontstond om hem te halen, hebben we dat onderzocht. Maar het paspoort was een obstakel. Het was niet mogelijk om dat proces te versnellen, dus moesten we een mogelijke deal afblazen", aldus Paratici.

Ondertussen wil Barcelona nog steeds van Suárez af. Volgens Cadena SER heeft de Spaanse club een laatste voorstel neergelegd bij de Uruguayaan om zijn contract per direct te ontbinden. Suárez krijgt daarbij zeven miljoen euro mee, de helft van zijn jaarsalaris. Hiermee gaat de spits echter niet akkoord.