RAC1: Suárez en Barça bereiken akkoord, spits mag transfervrij vertrekken

RAC1: Suárez en Barça bereiken akkoord, spits mag transfervrij vertrekken

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 13:35ma 21-09-2020 om 13:35

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 13:40ma 21-09-2020 om 13:40

Het vertrek van Luis Suárez bij FC Barcelona lijkt wederom een stapje dichterbij te zijn gekomen. Volgens het Catalaanse medium RAC1 zijn club en speler het eens geworden over een ontbinding van zijn tot 2021 doorlopende contract.

Suárez was na de komst van trainer Ronald Koeman persona non grata in Camp Nou: de Uruguayaan trainde apart van zijn teamgenoten en werd niet geselecteerd voor de oefenwedstrijden tegen Gimnàstic de Tarragona, Girona en Elche. Beide partijen steggelden al enige tijd over contractontbinding: Suárez wilde naar verluidt het volledige salaris van zijn laatste contractjaar nog meekrijgen.

Inmiddels is er echter een akkoord gesloten met de clubleiding, meldt RAC1. De verbintenis van de Uruguayaan wordt deze week nog met onmiddellijke ingang ontbonden, klinkt het: Suárez kan na zes jaar transfervrij vertrekken bij Barcelona. Het lijkt erop dat Suárez water bij de wijn heeft gedaan om onder zijn contractuele verplichtingen uit te komen: hij zou zeven miljoen euro meekrijgen als 'exitpremie'.

Atlético Madrid zou zomaar eens zijn nieuwe werkgever kunnen worden. Mundo Deportivo meldde eerder op de dag dat Suárez al een persoonlijk akkoord had bereikt met Los Rojiblancos. De spits werd eerder al gelinkt aan oude liefde Ajax en Juventus: de Amsterdammers kunnen zijn salaris echter niet ophoesten en Juventus is afgehaakt omdat het verkrijgen van een Italiaans staatsburgerschap te veel tijd in beslag zou nemen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Koeman spijt krijgen van het afserveren van Suárez?

(5148 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws