EasyToys-soap nadert climax: 'Straks moeten we weer naar de belastingbetaler'

EasyToys-soap nadert climax: 'Straks moeten we weer naar de belastingbetaler'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 07:34di 22-09-2020 om 07:34

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 07:45di 22-09-2020 om 07:45

De EasyToys-soap nadert zijn ontknoping: FC Emmen gaat dinsdag in gesprek met de KNVB. De club uit Drenthe speelt voorlopig zonder shirtsponsor en hoopt met de seksartikelenproducent in de zee te gaan, maar de KNVB heeft uit moreel oogpunt een stokje voor die deal gesproken.

Dinsdag vindt er een gesprek tussen vertegenwoordigers van FC Emmen en de voetbalbond plaats, meldde sportmarketeer Chris Woerts maandagavond al in Veronica Inside. Jan de Jong – maandag herkozen als directeur van de Eredivisie CV – zal als bemiddelaar optreden.

FC Emmen overweegt een kort geding aan te spannen, maar beseft dat de kans klein is dat het een eventuele rechtszaak zal winnen. "De KNVB verliest zelden tot nooit een zaak, omdat ze altijd naar het verenigingsrecht wijzen en zeggen dat wij getekend hebben voor hun reglementen", laat voorzitter Ronald Lubbers weten aan Voetbal International.

De preses vindt het echter nog steeds belachelijk dat de KNVB geen medewerking wil verlenen aan de sponsordeal, ter waarde van vijf ton op jaarbasis. "Net als alle bedrijven maken wij ook gebruik van overheidssteun vanwege corona. Nu wordt een mooie deal door de KNVB verboden, waardoor we weer een gat moeten dichten", foetert Lubbers. "Straks moeten we door de bond weer onze hand ophouden bij de belastingbetaler! Dat is toch te gek voor woorden?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws