'Ik begrijp helemaal niets van de KNVB, zo weigeren normaal te communiceren'

'Ik begrijp helemaal niets van de KNVB, zo weigeren normaal te communiceren'

20-09-2020 17:53 Laatste update: 18:01
61

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers begrijpt niets van de KNVB. Deze week werd het beoogde hoofdsponsorschap van EasyToys gedwarsboomd door de voetbalbond, tot ontsteltenis van de Drentse eredivisionist. Een rechtsgang is niet uitgesloten.

Het stoort Lubbers vooral dat er geen sprake is van open communicatie vanuit Zeist. "Dat is van begin af aan echter niet mogelijk geweest. Daar begrijp ik niets van", zegt hij tegen Voetbal International. "De bond heeft slechts 34 clubs als klanten, maar weigert met hen op een normale manier te communiceren."

"Ik heb bij mijn bedrijf en FC Emmen met veel meer personen te maken, maar ze kunnen mij gewoon bellen. De KNVB verschuilt zich in een ivoren toren. Dat stoort me in dit proces enorm."

Deze week viel er een afwijzingsbrief van KNVB-directeur Eric Gudde op de mat in Emmen. "Dat was de eerste keer dat we rechtstreeks iets van hem gehoord hebben. Verder was alles via-via-via", aldus Lubbers, die inziet dat er 'scherpe randjes' aan het hoofdsponsorschap van EasyToys zit. "Daarom wilden we contact, zodat we die een voor een kunnen tackelen. Dergelijke communicatie, oplossingsgericht, is totaal onmogelijk gebleken."