Lovende Dest-recensie van landgenoot Ramos: 'Hetzelfde profiel als Dani Alves'

Lovende Dest-recensie van landgenoot Ramos: 'Hetzelfde profiel als Dani Alves'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 09:12wo 23-09-2020 om 09:12

Voormalig Amerikaans international Tab Ramos heeft hoge verwachtingen van Sergiño Dest. De in Almere geboren Ajax-back staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona én Bayern München.

Ramos was jarenlang werkzaam bij de Amerikaanse voetbalbond en zag Dest aansluiten bij Team USA. "Hij heeft een beetje hetzelfde profiel als Dani Alves", vertelt de oud-speler van onder meer Real Betis aan Mundo Deportivo. "Hij heeft net zoveel energie en is ook niet bang om zich aanvallend in te schakelen. Dan maakt hij dezelfde acties als aanvallers. Maar hij is nog wel jong en moet nog veel leren."

Ramos werd door de Amerikaanse bond ingezet om Dest over de streep te trekken: na talloze gesprekken met de Ajacied en zijn familie heeft hij geconcludeerd dat Dest een evenwichtig karakter heeft. "Dat vind ik het mooie aan hem, hij laat zich niet afleiden door randzaken en is alleen maar gefocust op het voetbal. Spelen voor Barça is een groot iets, maar ik denk niet dat het hem zou veranderen. Ik weet zeker dat hij het goed zal doen als hij bij Barcelona gaat spelen."

Of dat ook gaat gebeuren, is voorlopig nog even de vraag. Bayern sprak al langere tijd met Ajax en had de voorbije dagen de beste papieren, maar volgens Spaanse media heeft Barcelona inmiddels een persoonlijk akkoord met Dest bereikt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat is de beste optie voor Dest?

(8655 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws