Semedo verlaat FC Barcelona: Wolves-deal geeft Koeman ruimte op transfermarkt

Semedo verlaat FC Barcelona: Wolves-deal geeft Koeman ruimte op transfermarkt

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 11:02wo 23-09-2020 om 11:02

Laatste update: woensdag 23 september 2020 om 11:06wo 23-09-2020 om 11:06

Nélson Semedo verlaat FC Barcelona voor de Premier League. De 26-jarige rechtsback heeft een driejarig contract getekend bij Wolverhampton Wanderers.

Wolves betaalt rond de veertig miljoen euro – een basisbedrag van dertig miljoen plus tien miljoen in variabelen – voor de international van Portugal, die een dramatische slotwedstrijd kende in dienst van FC Barcelona. Tijdens de 8-2 oorwassing door Bayern München in de Champions League was Semedo een van de grootste schlemielen op het veld.

Na de komst van Ronald Koeman werd al snel duidelijk dat er voor Semedo geen plek was in het nieuwe FC Barcelona. De club kan het geld bovendien goed gebruiken voor nieuwe spelers: zo worden Memphis Depay en Sergiño Dest nadrukkelijk aan de Catalanen gelinkt. Semedo speelde drie seizoenen voor Barça. Hij kwam in 2017 voor 35 miljoen euro over van Benfica.

Semedo heeft de afgelopen drie jaar 124 officiële wedstrijden namens Barça gespeeld. Eerder op de woensdag nam hij al afscheid van de Catalanen middels een Instagram-post. 'Het waren drie onvergetelijke jaren, die ik nooit zal vergeten', liet hij weten. In Wolverhampton wordt hij de tiende (!) Portugees in de selectie. De van Liverpool overgekomen Ki-Jana Hoever is zijn concurrent als rechtsback.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws