Ronald de Boer: 'Dat was een klootzakje, maar die heeft Frank perfect getriggerd'

Ronald de Boer: 'Dat was een klootzakje, maar die heeft Frank perfect getriggerd'

24-09-2020 16:42 Laatste update: 17:00
50

Volgens Ronald de Boer is zijn broer Frank, de nieuwe bondscoach van Oranje, in het verleden weleens op een verkeerde manier omgegaan met vedettes en grote sterren. Bij Atlanta United heeft de trainer volgens zijn broer echter laten zien daarin verbeterd te zijn.

Bij Ajax botste De Boer al snel met Mounir El Hamdaoui, en bij Internazionale had hij te maken met lastpakken als Mauro Icardi. Hoe gaat hij om met de grote sterren binnen dit Oranje? "Frank is van nature te goeder trouw", zegt Ronald in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Omdat hij zelf geen dubbele agenda's heeft, verwacht hij dat bij anderen ook niet. Maar soms helpt het om van tevoren de valkuilen te zien, de lijntjes. Bij Atlanta is hij daar wél meteen goed mee omgegaan."

Wedden

Meer odds

Ronald geeft een voorbeeld. "Kijk naar Josef Martínez bij Atlanta", zegt de tweelingbroer van Frank. "Dat was echt de Romario van dat elftal, een klootzakje, maar die heeft Frank perfect getriggerd. Soms door hem hard aan te pakken, dan weer door het wat gevoeliger aan te pakken."

Frank de Boer wordt vrijdag om 13.00 uur gepresenteerd als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal.