Burgemeester Tilburg legt schuld bij fans: Dat is zeer verwerpelijk

Burgemeester Tilburg legt schuld bij fans: "Dat is zeer verwerpelijk"

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 10:43vr 25-09-2020 om 10:43

De burgemeester van Tilburg Theo Weterings gaat geen vergunningen meer verstrekken voor voetbalfeesten, zoals die van de Willem II-fans rond het Europa League-duel met Rangers van donderdagavond. Duizend Tilburgse supporters keken dicht op elkaar de met 0-4 verloren wedstrijd.

Maatregelen zoals de anderhalvemeter afstand werden niet nageleefd door de fans. Donderdagavond verklaarde de burgemeester nog dat de vergunning bewust verstrekt was 'omdat er anders illegale feestjes achter gesloten deuren georganiseerd zouden worden'. Vrijdag is Weterings in gesprek met de NOS al een stuk strenger in zijn bewoordingen. "Dit gaan we niet weer doen, het was zeer verwerpelijk", zegt hij over het feest.

Ingrijpen rond de wedstrijd was voor de gemeente geen optie meer. "Op het moment dat je het plein schoonveegt, leidt dat ook weer tot effecten. We hebben daarom de verantwoordelijkheid bij de mensen gelegd en opgeroepen om afstand te houden", aldus Weterings, die vooral de schuld bij de fans legt. "Ze hebben hun eigen gezondheid in gevaar gebracht en die van de mensen om hen heen en dat is zeer verwerpelijk."

In Den Haag en onder de politievakbonden en het zorgpersoneel is er veel kritiek op de beslissing van de gemeente Tilburg om in te stemmen met dit feest.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws