Lyon doet Memphis 'niet te weigeren' voorstel: 'Barça-transfer nu onmogelijk'

Lyon doet Memphis 'niet te weigeren' voorstel: 'Barça-transfer nu onmogelijk'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 12:45vr 25-09-2020 om 12:45

Laatste update: vrijdag 25 september 2020 om 12:51vr 25-09-2020 om 12:51

Olympique Lyon doet een ultieme poging om Memphis Depay uit de handen van FC Barcelona te houden. Voorzitter Jean-Michel Aulas bevestigt dat de 26-jarige aanvaller een 'niet te weigeren' contractvoorstel op zak heeft.

Memphis leek vorige week hard op weg naar Barça, maar de transfersaga lijkt langzaam in een impasse te belanden. "Het is duidelijk dat de financiën van Barça een transfer op dit moment onmogelijk maken", reageert Aulas tegenover Le Progrès.

Door de verkoop van Nélson Semedo aan Wolverhampton Wanderers is er echter weer wat mogelijk in Camp Nou. Mogelijk investeert Barça in Memphis, die twintig miljoen euro moet kosten. Aulas wil de Oranje-international echter behouden. "Ik heb hem een contractvoorstel gedaan dat in principe niet geweigerd kan worden. Het is een prachtige aanbieding, meer kan ik niet doen", aldus de Lyon-baas.

De kans is echter groot dat de ultieme poging tevergeefs is. Memphis heeft een aflopend contract. Als hij deze zomer niet vertrekt, is hij volgend jaar door zijn transfervrije status nog aantrekkelijker. Aulas: "Ik zou graag zien dat Memphis blijft. Niets is onmogelijk. Ik heb er alles aan gedaan. Als hij niet blijft, passen we ons aan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws