KNVB-directie reageert voor het eerst op felle kritiek: 'Fantastische trainers'

KNVB-directie reageert voor het eerst op felle kritiek: 'Fantastische trainers'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 13:14vr 25-09-2020 om 13:14

Laatste update: vrijdag 25 september 2020 om 13:16vr 25-09-2020 om 13:16

Eric Gudde, directeur betaald van de KNVB, heeft vrijdag bij de presentatie van de nieuwe bondscoach Frank de Boer voor het eerst gereageerd op de kritiek van de Commissie Mijnals. Het gaat om 'de juiste match en juiste kwaliteit', aldus Gudde.

"Voor alle duidelijkheid: er is de afgelopen weken heel breed en heel nadrukkelijk gekeken naar trainers met een niet-Westerse achtergrond", reageert Gudde. "In het hele bedrijf hebben we daar de afgelopen maanden successen mee geboekt. Het is een zorgvuldig proces geweest, maar als het om de invulling gaat van de positie van bondscoach gaat het om de juiste match en de juiste kwaliteit."

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma hoopt dat De Boer de weg die Oranje onder Ronald Koeman is ingeslagen kan voorzetten. "We hebben enorm veel vertrouwen en denken we succes mee te gaan boeken", aldus Hoogma. "Er is een grote lijst met trainers uitgekomen, fantastische trainers met geweldige cv's. Uiteindelijk moeten wij met een shortlist komen met trainers die passen in dit profiel."

Frank Rijkaard en Peter Bosz werden gepolst, maar De Boer bleek al snel de enige kandidaat. Hoogma: "Ik ga niet in op wie wel, wie niet, of wie was beter. Dat is niet chique. Met Frank de Boer zijn we de gesprekken gestart. We hebben een aantal dagen intensief gesproken, in diverse samenstellingen. Uit de gesprekken kregen wij het gevoel dat hij de juiste man is om de lijn voort te zetten, met een eigen identiteit en eigen inbreng."

"Wij merkten in de gesprekken een enorme gedrevenheid. Ook dat hij geleerd had van de misstappen in het buitenland. Een heel goede zelfreflectie daarop. Wat we ook niet moeten vergeten is zijn geweldige staat van dienst. Als trainer van Ajax vier keer de landstitel pakken, 112 caps, op vijf eindtoernooien gestaan. En als assistent-trainer in 2010 een zilveren medaille gepakt. Kortom, een man met veel ervaring", besluit Hoogma.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws