'Zwetend Feyenoord kan Berghuis voor absolute bodemprijs kwijtraken'

'Zwetend Feyenoord kan Berghuis voor absolute bodemprijs kwijtraken'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 07:56za 26-09-2020 om 07:56

Laatste update: zaterdag 26 september 2020 om 08:19za 26-09-2020 om 08:19

Feyenoord worstelt met de situatie rond Steven Berghuis. De clubleiding houdt er nog altijd rekening mee dat de aanvaller uit De Kuip vertrekt, ondanks dat nog geen enkele club zich heeft gemeld.

Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. Feyenoord wil niets liever dan Berghuis behouden, maar in De Kuip nemen de zorgen toe. PSV wilde vorig seizoen ver gaan om de vleugelspeler naar Eindhoven te halen, maar Feyenoord wist hem met een verbeterd contract én transferafspraken te behouden. Berghuis tekende een nieuw contract ter waarde van, volgens het AD, 1,9 miljoen euro per seizoen en met de afspraak dat hij voor een vastgesteld bedrag mag vertrekken.

Het AD schreef vorige week dat Berghuis voor minder dan twaalf miljoen euro op te pikken is bij Feyenoord, maar laat nu een bodemprijs van 'meer dan acht miljoen euro' vallen. 'Een schijntje van de huidige marktwaarde van de speler', voegt de krant toe.

Technisch directeur Frank Arnesen heeft de afspraken met Berghuis niet gemaakt. Dat hebben voormalig interim-technisch directeur Sjaak Troost en president-commissaris Toon van Bodegom gedaan. "Ik weet niet of hij zo één, twee, drie zomaar weg kan hoor", laat Arnesen weten aan het AD. "Dat zou ik moeten navragen bij onze juridische afdeling. De afspraken die met Berghuis zijn gemaakt? Ik was daar niet bij."

Arnesen, die aangeeft dat er nog geen interesse is, vraagt zich af of Berghuis naar een club wil die zich nu pas voor hem meldt. "Chelsea haalde Hakim Ziyech al maanden geleden, heel gericht en heel goed over nagedacht. Ik kan me voorstellen dat een speler nu denkt: waarom hoorde ik niets van jullie in mei of juni? Hebben jullie mij wel echt goed gevolgd de laatste jaren?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Maakt Berghuis het seizoen af bij Feyenoord?

Ja
51%
Nee
49%
(8030 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws