Sportminister Van Ark waarschuwt het voetbal: laatste kans voor fans in stadions

Sportminister Van Ark waarschuwt het voetbal: laatste kans voor fans in stadions

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 14:06za 26-09-2020 om 14:06

Sportminister Tamara van Ark waarschuwt de fans die dit weekeinde op de tribune zitten tijdens de duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Het kabinet overweegt supporters te weren als ze de coronaregels weer massaal aan de laars lappen.

Het ging vorige week onder meer mis bij Feyenoord, terwijl ook supporters van Willem II rond het duel met Glasgow de coronamaatregelen schonden. "We moeten met z'n allen verantwoordelijkheid nemen om het virus de kop in te drukken", zegt Van Ark tegen het Algemeen Dagblad. "Dit soort onverantwoorde taferelen hoort daar zeker niet bij."

Van Ark heeft een duidelijk advies. "Als je je cluppie graag live wil blijven zien, hou je dan aan de regels." Als je je niet kunt inhouden, kijk dan thuis, zo luidt het advies. Mochten de afspraken weer worden geschonden, dan wordt het volgens de sportminister 'een ander verhaal'. "Dat er bijvoorbeeld gespeeld wordt zonder publiek."

Feyenoord speelt zondag om 12.15 uur tegen ADO Den Haag, doorgaans een rumoerig duel. "Dat lijkt me een fantastische gelegenheid om te laten zien dat het wél kan", stelt Van Ark.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws