Ten Hag op de bres voor het voetbal: 'Den Haag, steek de hand in eigen boezem'

Ten Hag op de bres voor het voetbal: 'Den Haag, steek de hand in eigen boezem'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 09:14zo 27-09-2020 om 09:14

Erik ten Hag vindt het niet terecht dat politiek Den Haag dreigt om supporters niet langer toe te laten tot de stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De trainer van Ajax stelt dat het gros van het publiek zich keurig aan de coronamaatregelen houdt.

Tegen Vitesse (2-1) zaten zaterdagavond zo'n negenduizend Ajax-fans in het stadion. "Ik ben blij dat het in de Johan Cruijff Arena heel erg goed gaat, al is het logisch dat er tijdens zo'n wedstrijd toch wat emotie bij komt kijken. Ik vind het publiek ongelooflijk gedisciplineerd. Dat is uitstekend om te zien, al denk ik er in 99 procent van de stadions veel discipline heerst", reageert Ten Hag tegenover Ajax Life.

"Hier en daar zijn door het publiek wat foutjes gemaakt, maar dat is op enkele individuele plekken", vervolgt de Ajax-coach. "Als je het grote geheel bekijkt, gaat het uitstekend in het betaald voetbal en wellicht zelfs beter dan in de maatschappij. Misschien is het voetbal juist wel een voorbeeld voor de maatschappij."

Ten Hag zag wel dat de aanhang van Willem II de coronamaatregelen aan de laars lapte. "Het is jammer dat het verkeerd ging in Tilburg, maar dat evenement was georganiseerd door de overheid. Dat snap ik dan weer niet. Je kunt bijna aannemen dat het verkeerd gaat, als je mensen zo dicht op elkaar laat met alcohol erbij. Dan zou ik zeggen: Den Haag, steek de hand in eigen boezem."

Ten Hag wil niet op de stoel van politici gaan zitten, maar vindt het niet terecht dat vooral kritisch naar het voetbal wordt gekeken. "Je draait de voetballerij de nek om als er geen supporters meer naar binnen mogen", waarschuwt hij bovendien.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Ten Hag?

(1526 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws