KNVB onaangenaam verrast door 'laatste kans': 'Twee incidenten op 100 duels'

KNVB onaangenaam verrast door 'laatste kans': 'Twee incidenten op 100 duels'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 16:06za 26-09-2020 om 16:06

De KNVB heeft ontstemd gereageerd op de oproep van sportminister Tamara van Ark. Deze liet weten dat voetbalfans hun 'laatste kans' zouden krijgen: als stadionbezoekers zich opnieuw niet houden aan de coronamaatregelen, kan politiek Den Haag besluiten om geen fans meer toe te laten.

Fans van Feyenoord en Willem II kwamen eerder deze week in het nieuws door dicht op elkaar gepakt voetbal te kijken. Minister Ferd Grapperhaus noemde dit 'onverantwoord', collega Van Ark sprak van 'onverantwoorde taferelen' en liet weten dat een verbod op publiek niet uit te sloten valt. Dit stuit de KNVB echter tegen de borst. 'De laatste waarschuwing richting het betaald voetbal vandaag in het Algemeen Dagblad van minister Van Ark heeft de Nederlandse voetbalbranche (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, clubs, supporters en alle betrokken partijen) zeer verrast', laat de voetbalbond weten via een officieel statement.

De KNVB vindt dat de genoemde wedstrijden van Feyenoord en Willem II uitzonderingen zijn. 'We hebben twee incidenten gezien op 100 wedstrijden, waarvan één incident buiten het stadion was en daarmee niet gelieerd was aan de protocollen, handhaving en maatregelen die gelden in de stadions', doelt men op de supporters van Willem II, die de Europa League-wedstrijd tegen Rangers FC buiten het stadion bekeken.

"Er gaat heel veel goed. Veruit de meeste supporters gedragen zich voorbeeldig", voegt Eredivisie-directeur Jan de Jong hieraan toe. "Er is hier sprake van een zeer gedegen, professionele en door alle denkbare partijen gesteunde aanpak. Benoem dit ook als politiek, en niet uitsluitend een incident. Dat is te makkelijk." KNVB-directeur Eric Gudde benadrukt ook de inspanningen van de clubs: zij doen volgens Gudde hun uiterste best om de coronaregels na te leven. "We zien enorm veel inzet bij clubs om het voetbal coronaproof te maken. Voetbalstadions zijn nu één van de veiligste plekken in de samenleving."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws