Schalke 04 grijpt na achttien duels zonder zege in: trainer Wagner ontslagen

Schalke 04 grijpt na achttien duels zonder zege in: trainer Wagner ontslagen

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 10:30zo 27-09-2020 om 10:30

Het in een zware crisis verkerende Schalke 04 heeft trainer David Wagner ontslagen. De 48-jarige oefenmeester krijgt zijn congé na de 1-3 nederlaag tegen Werder Bremen van zaterdag, zo bevestigen Die Königsblauen.

De gerenommeerde club uit Gelsenkirchen is al enige tijd in verval. Schalke wist sinds 17 januari niet meer te winnen in de Bundesliga, maar toch behield Wagner lange tijd het vertrouwen. Het achttiende duel op rij zonder zege is hem nu dan toch fataal geworden. Schalke ging vorige week al keihard onderuit tegen Bayern München (8-0).

"We hadden allemaal gehoopt dat we samen met David Wagner de sportieve ommekeer zouden kunnen realiseren. Helaas leverden de eerste twee speeldagen van het nieuwe seizoen niet de nodige prestaties en resultaten op", vertelt Schalke-directeur Jochen Schneider. "We hebben daarom besloten om een nieuwe weg in te slaan. Ondanks de tegenvallende resultaten was deze beslissing voor ons allesbehalve eenvoudig."

Schalke verwacht in de komende dagen een opvolger aan te stellen. Wagner ging in de zomer van 2019 aan de slag in de Veltins-Arena. Onder leiding van de Duits-Amerikanse coach eindigde Schalke vorig seizoen teleurstellend als twaalfde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws