VP's Elftal van de Week: zeven 'eenmanslegers' en duo's van Ajax en Feyenoord

VP's Elftal van de Week: zeven 'eenmanslegers' en duo's van Ajax en Feyenoord

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 09:30ma 28-09-2020 om 09:30

Het was niet het weekend van de traditionele topclubs: Ajax en Feyenoord wonnen met moeite in eigen huis, terwijl PSV en AZ juist knoeiden. Desondanks zijn Ajax en Feyenoord wel de hofleveranciers in ons elftal van de week, met ieder twee afvaardigingen. Zeven clubs leveren een 'eenmansleger'.

Michael Brouwer (Heracles Almelo)
Al zeven jaar lang reserve achter Remko Pasveer, Dennis Telgenkamp, Bram Castro en Janis Blaswich. Nu laatstgenoemde is weggevallen met een blessure, krijgt Brouwer eindelijk een kans. Tegen PSV liet hij een degelijke indruk achter: vlak voor tijd redde hij een punt met een knappe save op een inzet van Donyell Malen.

Noussair Mazraoui (Ajax)
"De back is back", liet hij weten na Ajax-Vitesse. En daar was geen woord aan gelogen: het Ajax-talent van 2018/2019 heeft een moeizaam seizoen achter de rug, maar is nu weer in topvorm. Zaterdag deed hij zijn verdedigende arbeid naar behoren én was hij goed voor een assist. Het zegt genoeg dat de toekomstige rechtsback van FC Barcelona voorrang heeft moeten verlenen aan Mazraoui.

Marcos Senesi (Feyenoord)
Is de mooiste goal van dit Eredivisie-seizoen al in speelronde 3 gemaakt? Senesi's omhaal tegen ADO Den Haag was een waar kunstwerk. Het is voor Feyenoord niet te hopen dat de beelden niet doordringen in Italië, het land waar Senesi er toch al goed op stond. Nog één weekje tot het einde van de transferperiode, Feyenoord...

Yuta Nakayama (PEC Zwolle)
Collega Thomas Lam liet zich gaan tegen AZ en dus kwam er tegen Sparta een plekje vrij voor Nakayama. De Japanner greep zijn kans met beide handen aan: met name zijn kopkracht speelde een doorslaggevende rol in de eclatante overwinning van PEC. Nakayama leidde de rode kaart voor Mica Pinto in en legde in de slotfase de 4-0 eindstand vast.

Görkem Saglam (Willem II)
Zijn eerste half jaar in Tilburg werd overschaduwd door het coronavirus. Maar Saglam heeft inmiddels zijn draai gevonden bij De Tricolores. Zijn subtiele steekpassje – waarmee hij een Tilburgse treffer inleidde – was de kroon op een sterk optreden tegen FC Emmen. De verfijnde Duitser met Turkse roots kan zomaar eens uitgroeien tot attractie in de Eredivisie.

Sergio Peña (FC Emmen)
Een vaste gast in ons elftal van de week. Het is eigenlijk een mirakel dat de Peruviaan nog steeds aan de Oude Meerdijk speelt, liet hij ook weer zien tegen Willem II. FC Emmen speelde een half uur lang met een man minder, maar pakte een verdienstelijk punt, met Peña als stralende middelpunt op het middenveld.

Oussama Tannane (Vitesse)
Maatje Riechedly Bazoer vestigde de aandacht op zich, maar ook Tannane was tegen Ajax één van de drijvende krachten achter Vitesse. De spelmaker is vaak betrokken geweest bij incidenten en zal nooit de meest populaire speler van de Eredivisie worden, maar voetballen kan hij wel degelijk. Het lijkt erop dat trainer Thomas Letsch een gevoelige snaar bij hem heeft geraakt.

João Teixeira (Feyenoord)
Aangenaam kennis te maken, João! De Portugees kreeg zondag drie kwartier speeltijd tegen ADO Den Haag en liet bij vlagen zien waarom Liverpool hem ooit op jonge leeftijd naar Engeland haalde. Mark Diemers, Jens Toornstra en Orkun Kökcü hebben er een meer dan serieuze concurrent bij gekregen.

Antony (Ajax)
Wéér kwam Ajax met tien man te staan, wéér zorgde Antony alsnog voor drie punten. De Braziliaanse miljoenenaankoop kreeg alle tijd om te acclimatiseren in Nederland, maar staat er tijdens zijn eerste weken meteen al. Het wordt met de week waarschijnlijker dat Ajax zijn forse investering in Antony ooit terug gaat verdienen.

Zian Flemming (Fortuna Sittard)
PEC Zwolle probeerde hem op bijna alle posities voorin uit en verhuurde hem uiteindelijk maar aan NEC. Fortuna Sittard zag het wél zitten in Flemming en schotelde hem een vierjarig contract voor. De 24-jarige Amsterdammer betaalde dat vertrouwen zaterdag terug met twee goals tegen AZ, genoeg voor een kostbaar 3-3 gelijkspel in extremis.

Vaclav Cerny (FC Twente)
Hij leek ooit de nieuwe ster van Ajax te worden, maar brak niet door in Amsterdam en redde het ook niet bij FC Utrecht. Cerny is zich echter aan het herpakken in de Grolsch Veste. Tegen FC Groningen maakte hij het verschil met zijn korte sleepbewegingen. Opvallend genoeg heeft Cerny een prima klik met Danilo, een andere huurling met een Ajax-verleden: een Tsjechisch-Braziliaans koningskoppel in wording?

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie vond jij de grote uitblinker van dit weekend?

(1608 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws