Kritiek van gebroeders Van de Kerkhof: 'Met 5-1 winnen en vier man eruit?'

Kritiek van gebroeders Van de Kerkhof: 'Met 5-1 winnen en vier man eruit?'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 10:34ma 28-09-2020 om 10:34

PSV-iconen René en Willy van de Kerkhof keken zondagmiddag met gefronste wenkbrauwen naar de wedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV. Trainer Roger Schmidt had zijn opstelling overhoop gegooid en paste vier wijzigingen toe ten opzichte van de Europa League-wedstrijd tegen NS Mura.

Onder andere Donyell Malen en Ryan Thomas – die in het verleden zware knieblessures op hadden gelopen – begonnen op de bank: nadat PSV met een 1-0 achterstand de rust inging, mocht het tweetal bij rust alsnog invallen, samen met Noni Madueke. "Ik kan hem even niet volgen", vertelt Willy van de Kerkhof bij Omroep Brabant over Schmidt. "Donderdag win je in de Europa League met 5-1 en dan ga je drie of vier basisspelers eruit halen voor de volgende wedstrijd?"

Het drukke schema van PSV is geen excuus om te rouleren, vindt broer René. "Je hébt die spelers, die moet je gewoon opstellen. Het was gewoon slappe hap zondag." Willy van de Kerkhof denkt ook niet dat de spelers van PSV beter worden van het huidige roulatiesysteem. "Als er anderen gaan voetballen, wordt dit steeds moeilijker. Die hebben weer een andere speelstijl. En als je nooit zeker bent van je plaats, geeft dat volgens mij ook een beetje frustratie."

Donderdag wacht de volgende test voor PSV, dat met het Noorse Rosenborg mag strijden om een Europa League-ticket. René van de Kerkhof durft niet uit te gaan van een probleemloze overwinning. "Ik heb er een hard hoofd in voor donderdag, tegen Rosenborg. Dat is andere koek dan Heracles."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Gaat PSV de groepsfase van de Europa League halen?

(6788 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws