Feyenoord kritisch op kabinetsbesluit: 'Niet onveiliger dan de supermarkt'

Feyenoord kritisch op kabinetsbesluit: 'Niet onveiliger dan de supermarkt'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 20:54ma 28-09-2020 om 20:54

Feyenoord begrijpt dat het kabinet ingrijpende maatregelen neemt om de opmars van het coronavirus in te dammen. Toch vraagt algemeen directeur Mark Koevermans van de Rotterdammers zich af hoeveel het helpt om publiek te verbieden in het voetbal.

"Ook wij zijn er van geschrokken hoe snel het coronavirus weer om zich heen grijpt. Logischerwijs staat de volksgezondheid op één. In die zin is het te begrijpen dat het kabinet nu met meerdere ingrijpende maatregelen komt in een poging het tij te keren", zegt Koevermans in een reactie op de clubsite.

De Feyenoord-directeur is echter niet overtuigd van het besluit om fans te weren. "Natuurlijk zal er iets minder gereisd worden als mensen niet naar het stadion komen. Maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de gang naar het voetbalstadion onveiliger zou zijn, dan pakweg een bezoek aan de supermarkt. Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat buitenevenementen veel minder een mogelijke besmettingshaard zijn dan alles wat binnen gebeurt."

"De overheid bevestigt zelf ook dat het buiten veiliger is dan binnen", vervolgt Koevermans. "Juist om dat definitief aan te tonen, in het belang van het gehele voetbal maar zeker ook van allerlei andere buitenevenementen, waren we met het Erasmus MC en Casper van Eijck net een grootschalig onderzoek onder onze bezoekers begonnen. Ook dat valt direct stil nu er de komende weken toch zonder publiek moet worden gespeeld. Dat is extra zuur gezien de enorme inspanningen en forse investeringen die juist onze bedrijfstak de afgelopen maanden deed om wedstrijden veilig te kunnen organiseren."

Koevermans denkt dat de financiële klap groot is voor het betaald voetbal. "Clubs zullen de komende weken de toch al fors knellende broekriem nu wel nog weer verder moeten aanhalen. En dan maar hopen dat het spelen zonder publiek tot drie weken beperkt blijft en vooral dat Den Haag het voetbal niet in de kou laat staan nu clubs langzamerhand in echt onoverkomelijke problemen komen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws