Betaald voetbal vreest noodscenario: 'Anders is de schade niet te overzien'

Betaald voetbal vreest noodscenario: 'Anders is de schade niet te overzien'

28-09-2020 20:05
177

KNVB-directeur Eric Gudde, Eredivisie CV-directeur Jan de Jong en Keuken Kampioen Divisie-directeur Marc Boele zijn teleurgesteld in het besluit van het kabinet. Premier Mark Rutte maakte maandag bekend dat de stadions drie weken leeg moeten blijven.

'Het kabinet komt met ingrijpende maatregelen. Die treffen heel de samenleving hard. Keihard. En dus ook het betaalde voetbal. Maar kennelijk is dit nodig. Veiligheid en gezondheid boven alles', schrijven de drie in een verklaring namens het betaald voetbal.

Tot 20 oktober zijn fans niet meer welkom bij wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie. 'Dit is natuurlijk heel zuur. Te meer daar er geen enkel wetenschappelijk bewijs is tussen de aanwezigheid van publiek in een stadion en de stijging van het aantal corona-gevallen in Nederland. En het voetbal heeft er echt alles aan gedaan en fors geïnvesteerd om een veilige situatie in stadions te creëren. Wij menen ook dat dat heel goed gelukt is en onderzoek wijst dit ook uit.'

'We zijn hiervoor overladen door complimenten door lokale overheden' vervolgen de directeuren. 'Desalniettemin kiest Den Haag nu voor deze maatregelen. Dit hebben wij te accepteren. Helaas. Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid. Het moeten spelen zonder publiek maakt natuurlijk wel dat de roep om steun uit Den Haag nog harder en luider wordt. Dat zal het kabinet ook begrijpen. Zoals ze dat eerder ook al deden.'

'En we gaan er vanuit dat als een ieder zich aan de nieuwe maatregelen houdt, wij weer zo snel mogelijk met publiek kunnen spelen. En weer direct op het niveau waar we nu ook op zitten. Anders is de schade voor het voetbal en de overige sport in Nederland niet te overzien', waarschuwen Gudde, De Jong en Boele.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie