Rutte verklaart: 'Sport leidt tot veel reisbewegingen en sociale contacten'

Rutte verklaart: 'Sport leidt tot veel reisbewegingen en sociale contacten'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 19:25ma 28-09-2020 om 19:25

Mark Rutte heeft maandag tijdens een persconferentie uitgelegd waarom fans voorlopig niet welkom zijn in de Eredivisie en Eerste Divisie. De premier benadrukt dat de maatregel nodig is om de opmars van het coronavirus terug te dringen.

"Er zijn extra maatregelen nodig. Niet omdat de sector het slecht doet, maar omdat we in het grote geheel zonder aanscherpingen - ook in de sport - het virus niet genoeg kunnen terugdringen. Dat heeft met de schaal te maken. Sport, amateursport en professionele sport, leidt tot veel reisbewegingen en veel sociale contacten, zowel van spelers als toeschouwers. Daarom is de komende drie weken alle sport zonder publiek."

Het weren van publiek in het betaalde voetbal maakt deel uit van een omvangrijk pakket maatregelen dat het kabinet nu neemt om 'de gevaarlijke opmars van het virus' terug te dringen. Na drie weken volgt een evaluatie. Onder meer sportkantines moeten tot die tijd ook dicht blijven.

Rutte snapt dat het een zure appel is om doorheen te bijten. "Maar we moeten de pijn verdelen. Natuurlijk heeft dit grote economische gevolgen, maar we kunnen het virus niet opnieuw laten oplaaien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws