'Klap in het gezicht' voor Vitesse: 'Dat was de weg omhoog, nu de andere kant op'

'Klap in het gezicht' voor Vitesse: 'Dat was de weg omhoog, nu de andere kant op'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 14:07di 29-09-2020 om 14:07

Vitesse zit de komende weken in spanning. De Arnhemmers spelen op zondag 25 oktober thuis tegen PSV en hopen dat er tegen die tijd weer publiek naar stadion GelreDome mag komen.

Premier Mark Rutte maakte maandag bekend dat voetbalwedstrijden – zowel in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie als op de amateurvelden – de komende drie weken zonder publiek gespeeld zullen worden. Vitesse speelt zondag in een leeg GelreDome tegen Heracles Almelo en moet dus nog afwachten of er dan weer fans aanwezig mogen zijn.

Algemeen directeur Pascal van Wijk spreekt van een 'forse klap in ons gezicht'. "Gezondheid gaat voor alles. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar dit raakt het voetbal keihard. Sterker: dit treft de gehele sportwereld in zijn volle omvang", reageert hij tegenover de Gelderlander. Vitesse moest al financieel inleveren omdat het minder seizoenkaarten had verstrekt. "Vorig jaar verkochten we 10.000 seizoenkaarten, nu staan we op 6.500. Dat is al een fors verlies. We hadden daarom de hoop om in november weer losse kaarten te mogen verkopen. Dat was de weg omhoog. Maar nu gaan we abrupt de andere kant op."

Een faillissement is vooralsnog niet aan de orde. "Pas als we in maart of april nog in deze situatie zitten, ga ik me daarover zorgen maken. Maar dan steekt de gehele Nederlandse economie in een diepe crisis", aldus Van Wijk, die vooral baalt voor de goedwillende Arnhemse supporters. "Er is bij Vitesse ontzettend hard gewerkt aan de veiligheid in het stadion. En met succes. Onze supporters hebben zich in de thuiswedstrijd tegen Sparta (1-0 zege, zaterdag 19 september, red.) van hun beste kant laten zien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Zien we over een maand weer supporters in de stadions?

(681 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws