'Laatste details worden afgerond: Dest doorstaat keuring en kent nieuw rugnummer'

'Laatste details worden afgerond: Dest doorstaat keuring en kent nieuw rugnummer'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 06:37do 01-10-2020 om 06:37

Niets lijkt een transfer van Sergiño Dest naar FC Barcelona nog in de weg te staan. De rechtsback heeft de medische keuring met goed gevolg doorstaan en gaat volgend seizoen spelen met rugnummer 2.

Dat melden El Mundo Deportivo en De Telegraaf. Rugnummer 2 werd eerder gedragen door de naar Wolverhampton Wanderers vertrokken Nélson Semedo. Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag kwam de deal tussen Ajax, Dest en Barcelona in een stroomversnelling. De verdediger kreeg na de wedstrijd tegen Vitesse te horen dat Ajax een mondeling akkoord had bereikt met Barça, zondag nam Dest al afscheid van zijn ploeggenoten.

De medische tests die Dest af moest nemen bestonden uit twee delen: een eerste deel in het stadion en het medische gedeelte in het Barcelona Center. Een afspraak met trainer Ronald Koeman zat er nog niet in voor de rechtsback: de trainer en het team zitten in een 'coronabubbel' voorafgaand aan de wedstrijd tegen Celta de Vigo van donderdagavond. Wel dineerde Dest al met de vertegenwoordigers van de club, zijn presentatie volgt naar alle waarschijnlijkheid vrijdag. Donderdag traint hij voor het eerst individueel bij zijn nieuwe club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Dest het maken bij FC Barcelona?

(4479 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws