Ajax-aanwinst Klaiber wordt emotioneel tijdens interview: 'Er valt iets van je af'

Ajax-aanwinst Klaiber wordt emotioneel tijdens interview: 'Er valt iets van je af'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 12:59do 01-10-2020 om 12:59

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 13:09do 01-10-2020 om 13:09

Sean Klaiber heeft afscheid genomen van de supporters van FC Utrecht. Hij had al een tijdje een transferwens, zo geeft hij aan in zijn afscheidsinterview, waarin hij zelfs emotioneel wordt. Klaiber maakt de overstap naar Ajax.

Klaiber tekende donderdag tot 2023 bij Ajax, met een optie op nog een jaar. "Dit is waar ik al die tijd naartoe gewerkt heb en nu is het eenmaal zover", zegt hij tegen Utrecht TV. "Er valt wel iets van je af. Tot twee weken terug dacht ik echt dat ik bij Utrecht zou blijven en dat ik daarna de stap zou maken. Een paar dagen later kreeg ik het te horen en is het in een stroomversnelling terecht gekomen."

Klaiber krijgt beelden voorgeschoteld van mooie momenten uit zijn Utrecht-tijd. Hij heeft zijn emoties niet onder controle als hij ze ziet. "Natuurlijk is het raar. Je hebt net een nieuwe vriendin waar je meteen mee samen gaat wonen terwijl je altijd thuis hebt gewoond. Misschien mis je je ouders of weet ik veel wat. Zo voelt het voor mij nu. Ik heb hier dertien jaar gezeten en genoten. Het is voor mij heel goed geweest", reageert hij.

Afscheid nemen van de Utrecht-fans valt Klaiber zwaar. Hij speelde al langer met het idee om een transfer te maken, maar door corona moest dat plan in de ijskast worden gezet. "Het was moeilijker omdat ik de wens had om bij een andere club te spelen, in het buitenland of in Nederland. Dat is door corona moeilijker geworden. Ik heb vorig seizoen mijn contract opengebroken, maar daarbij wel gezegd dat ik nog een jaar zou vlammen, maar daarna echt de stap wilde maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws