Leemans pakt verrassenderwijs eerste maandtitel, ook prijs voor Geertruida

Leemans pakt verrassenderwijs eerste maandtitel, ook prijs voor Geertruida

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 17:11do 01-10-2020 om 17:11

Clint Leemans is de verrassende winnaar van de eerste Speler van de Maand-verkiezing van dit seizoen. De 25-jarige middenvelder van PEC Zwolle is uitgeroepen tot beste Eredivisie-speler van september, meldt FOX Sports.

Leemans werd vorig seizoen nog uitgeleend aan RKC Waalwijk, maar heeft zich bij terugkomst in Zwolle aardig herpakt. Tijdens de eerste drie wedstrijden van het seizoen was hij goed voor twee goals en één assist. Riechedly Bazoer (Vitesse) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord) moeten het doen met een tweede en derde plek.

Geertruida kan zichzelf echter troosten met een andere eervolle uitverkiezing: de verdediger is uitgeroepen tot het grootste Eredivisie-talent van de maand september. Ajax-nieuweling Antony en PSV-aanvaller Cody Gakpo completeren het podium.

Zowel Leemans als Geertruida heeft vanzelfsprekend ook het elftal van de maand gehaald. Eredivisie-koplopers Ajax en sc Heerenveen zijn samen met PSV de hofleveranciers van het elftal: de drie clubs leveren allemaal twee spelers.

Het volledige elftal van de maand: Mulder (sc Heerenveen); Geertruida (Feyenoord), Bazoer (Vitesse), Bochniewicz (sc Heerenveen), Max (PSV); Saglam (Willem II), Kudus (Ajax); Gakpo (PSV), Leemans (PEC Zwolle), Giakoumakis (VVV-Venlo) en Antony (Ajax).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws