Ajax belandt in 'poule des doods': 'Voor ons leuk, voor Ajax wat minder'

Ajax belandt in 'poule des doods': 'Voor ons leuk, voor Ajax wat minder'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 19:29do 01-10-2020 om 19:29

Ajax is donderdag tijdens de Champions League-loting in de poule des doods terechtgekomen, meent René van der Gijp. Johan Derksen ziet wel kansen voor de Amsterdammers in de groep met Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland.

"Leuk man, zeker voor ons", steekt Van der Gijp van wal bij Veronica Inside. "Voor Ajax is het minder leuk, ze hadden beter wat mindere tegenstanders kunnen loten. Maar voor ons is het prima. Zelfs die vierde, Midtjylland, spelen gewoon voetbal, dat lijkt er ook op."

Ook Derksen spreekt van een fraaie loting voor Ajax. Hij ziet wel degelijk kansen voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. "Atalanta is extra leuk door de Nederlanders die daar spelen", doelt hij op Hans Hateboer en Marten de Roon. "En ze doen het hartstikke goed in Italië. Atalanta en Midtjylland zou te doen moeten zijn. Maar van Liverpool zie ik Ajax niet winnen."

Van der Gijp hoeft niet lang na te denken als Hélène Hendriks vraagt wat de groep des doods is. "Die van Ajax. Maar het is voor ons leuk met Wijnaldum en Van Dijk. Een hartstikke grappige poule voor ons."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ajax overwinteren in de Champions League?

(4840 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws