De Boer onder de indruk van Atalanta: 'Hetzelfde gebeurde in 1995 bij Ajax'

De Boer onder de indruk van Atalanta: 'Hetzelfde gebeurde in 1995 bij Ajax'

02-10-2020 08:25
40

Ronald de Boer verwacht dat Ajax het lastig gaat krijgen in de groepsfase van de Champions League. Met Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland kwamen er drie lastige tegenstanders uit de koker.

Als vanzelfsprekend wijst De Boer Liverpool aan als de grote favoriet op de poule te winnen. "Het wordt erg lastig, Liverpool speelt erg goed in de Premier League op het moment", vertelt hij in de AjaxPodcast. "Ze hebben een groot aantal sterspelers, zijn erg volwassen en hebben de Champions League-trofee anderhalf jaar geleden nog omhoog gehouden. Het wordt een geweldige wedstrijd om te zien hoe de jonge spelers van Ajax ervoor staan. We hebben eerder al laten zien topclubs te kunnen verslaan."

De Boer baalt ervan dat er geen supporters van Ajax op Anfield aanwezig kunnen zijn. "Wanneer je Ajax-supporter bent en nog nooit op Anfield bent geweest, zou het een droom zijn om Ajax daar aan het werk te zien."

Naast Liverpool moet Ajax het ook opnemen tegen de revelatie van het vorige Champions League-seizoen: Atalanta. "Over een aantal jaar zeg je waarschijnlijk: oh, die speler speelde voor Atalanta en zit nu bij een topclub. Hetzelfde gebeurde bij Ajax in 1995. Atalanta was vorig seizoen erg ongelukkig tegen Paris Saint-Germain, maar ook dit seizoen spelen ze weer uitstekend", sluit De Boer af.