Ten Hag reageert op Ajax-loting: Het had makkelijker gekund, dat zeker

Ten Hag reageert op Ajax-loting: "Het had makkelijker gekund, dat zeker"

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 19:47do 01-10-2020 om 19:47

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 19:49do 01-10-2020 om 19:49

Erik ten Hag spreekt van een 'uitdagende' Champions League-loting voor Ajax. De Amsterdammers zijn ingedeeld in een groep met Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland.

"Je hebt het nooit in de hand, maar het had makkelijker gekund. Dat zeker", reageert Ten Hag donderdagavond op de persconferentie. "Het is een uitdagende loting en daar lopen we niet voor weg. Dit is de uitdaging die we willen. De tegenstanders zijn heel zwaar."

Liverpool, de Champions League-winnaar van 2019, is op papier de zwaarste tegenstander van Ajax. "Liverpool heeft een directe stijl, een topteam met topspelers. Dit is een affiche, een duel dat je altijd wil spelen. Schitterend om te beleven. Het is natuurlijk prachtig om tegen Liverpool te spelen."

Ten Hag is ook op zijn hoede voor Atalanta Bergamo, waar de Nederlanders Hans Hateboer, Marten de Roon en Sam Lammers onder contract staan. "Atalanta was de revelatie van de Champions League vorig jaar, een pressingmachine", aldus de Ajax-trainer.

"De doelstelling is Europees overwinteren. En de ambitie is duidelijk, en zo spelen we al jaren. We spelen voor de prijzen in Nederland, en we willen iedere wedstrijd winnen. Of dat nu tegen Bayern München, Benfica of Juventus was. Dat zal ook in deze poule zo zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ajax de groepsfase overleven?

(779 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws