Schmidt: 'Ik heb met De Boer gesproken, ik hoop dat het Ihattaren motiveert'

Schmidt: 'Ik heb met De Boer gesproken, ik hoop dat het Ihattaren motiveert'

04-10-2020 07:40
63

Roger Schmidt beseft dat Mohamed Ihattaren na een bewogen jaar wat extra aandacht nodig heeft. De Duitse trainer van PSV benadrukt tegelijkertijd dat het zijn plicht is om de beste spelers op te stellen, zo maakt hij duidelijk in De Telegraaf.

Ihattaren was vorig seizoen een lichtpuntje bij PSV, maar worstelt nu met zijn vorm en is door Schmidt op de bank gezet. "Hij moet zich de aard van ons voetbal eigen maken", laat de oefenmeester weten. "Teamtactisch en het proberen te vergroten van de inhoud, het daarop focussen. Bij de ene speler duurt dat iets langer dan bij de ander. Bij Mo is het zo dat hij het daar wat lastiger mee heeft, maar ik ken deze fases bij jonge spelers."

De Duitser predikt geduld met de achttienjarige spelmaker, die voor PSV een transferwaarde van – volgens De Telegraaf – 35 miljoen euro vertegenwoordigt. "Iedereen hoopt dat hij dat op een dag waard is. Ik denk dat hij een paar goede jaren bij PSV nodig heeft en als hij zich goed ontwikkelt, kan hij de stap maken naar een grote competitie. Maar het is heel belangrijk om te focussen op het hier en nu. Dus om niet te ver vooruit te kijken en aan andere dingen te denken. Je elke dag op de training ontwikkelen is belangrijk, zeker voor jonge spelers. Dat is ook wat ik in het gedrag van Mo verlang."

Hoewel Ihattaren worstelt met zijn vorm, begrijpt Schmidt dat hij is opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Hij is een groot talent en heeft een grote toekomst voor zich. Zeker wanneer je als trainer nieuw bent bij het nationale elftal, kan ik honderd procent begrijpen dat jij je een beeld wil vormen. Ik heb ook met de trainer (Frank de Boer, red.) gesproken. Ik hoop dat Mo daar zijn opwachting maakt en het hem ook motiveert. We hopen allemaal dat hij zo snel mogelijk in zijn beste vorm komt en ik hoop dat hij zich goed laat zien."