Brands slaat toe: jeugdinternational komt voor bijna 30 miljoen naar Everton

Brands slaat toe: jeugdinternational komt voor bijna 30 miljoen naar Everton

05-10-2020 10:15
19

Marcel Brands heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt voor Everton. De directeur voetbalzaken van The Toffees heeft Ben Godfrey, verdediger van degradant Norwich City, binnengehaald.

De 22-jarige Engelsman, aanvoerder van Engeland O21, tekent voor vijf jaar op Goodison Park. Everton maakt de transfersom die het aan Norwich betaalt voor Godfrey niet bekend, maar Engelse media reppen van een bedrag van zo'n 27 miljoen euro. De stopper krijgt van Brands de voorkeur boven Fikayo Tomori, die gehuurd had kunnen worden van Chelsea.

Op de clubwebsite laat Godfrey weten hoe blij hij is met zijn overstap. "Ik kan niet wachten om te beginnen", begint hij zijn verhaal. "Mijn doel bij Everton is om wedstrijden en bekers te winnen. Ik hou van winnen, heb het hart op de tong, geef om de ploeg en ben een gepassioneerde speler. De fans kunnen er zeker van zijn dat ik 110 procent geef als ik op het veld sta."

Na Niels Nkounkou, Allan, James Rodriguez en Abdoulaye Doucouré is Godfrey de vijfde aanwinst deze transferperiode voor Everton. De ploeg staat na vier wedstrijden met twaalf punten bovenaan in de Premier League.