'Ajax-keeper Onana positief getest op corona en moet oefenwedstrijd missen'

'Ajax-keeper Onana positief getest op corona en moet oefenwedstrijd missen'

08-10-2020 10:53 Laatste update: 12:43
80

Andre Onana is volgens media in Kameroen positief getest op het coronavirus. De keeper van Ajax moet daardoor de vriendschappelijke wedstrijd met Japan overslaan en gaat in quarantaine.

Als één van de weinige spelers uit Afrika werd Onana door Ajax wel toegestaan om naar zijn nationale ploeg te reizen, maar dat komt door het feit dat de Ontembare Leeuwen op trainingskamp zijn in Nederland en in de Utrechtse Galgenwaard tegen Japan zouden spelen.

Volgens CFOOT heeft Onana echter een positieve coronatest afgeleverd en moet hij aan de kant blijven. De oefenwedstrijd tegen de Aziaten zou de Ajax-goalie moeten overslaan en dat zou betekenen dat Onana deze interlandperiode niet in actie zal komen. Kameroen speelt in november pas weer kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup.

Uit angst voor besmetting stond Ajax de meeste van zijn Afrikaanse internationals niet af. Zo mochten Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad (allebei Marokko), Mohammed Kudus (Ghana) en Lassina Traoré (Burkina Faso) niet weg aangezien zij naar een gebied zouden moeten reizen dat code oranje of rood had.