'Ik ben een verbindende middenvelder, daar werk ik sowieso hard aan bij Ajax'

'Ik ben een verbindende middenvelder, daar werk ik sowieso hard aan bij Ajax'

09-10-2020 13:29
52

Ryan Gravenberch heeft in de eerste weken van het seizoen een basisplaats veroverd bij Ajax, maar is naar eigen zeggen nog niet de speler die hij kan zijn. Erik ten Hag en Richard Witschge zijn veel bezig met de achttienjarige middenvelder.

Op de vraag van een supporter in het magazine Ajax Life over zijn grootste leerpunt, antwoordt Gravenberch: "Mijn positionering. Ik ben een verbindende middenvelder. Ik mag aanvallen, maar moet ook meeverdedigen. Daar werk ik sowieso hard aan en het gaat daardoor ook steeds beter."

Gravenberch praat ook veel met assistent-trainer Witschge. "Richard leerde mij nog meer 'open staan'. Oog hebben voor de man én de bal. Ik moet al weten wat ik met de bal ga doen, voordat ik word aangespeeld."

Ondanks dat hij al jaren te boek staat als één van de grote talenten van de Ajax-academie, was de stap naar een hoger team 'telkens moeilijk' voor Gravenberch. "Ik moest wennen aan het hogere niveau. Daar moest ik me dan even overheen zetten, maar met hard werken lukte dat."