Feyenoord blijft steken op gelijkspel tegen piepjong Genk ondanks goal Fer

10-10-2020 16:16 Laatste update: 17:02
83

Feyenoord heeft zaterdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen KRC Genk gespeeld. De Rotterdammers traden met acht basisspelers aan, maar wisten de piepjonge Belgen niet over de knie te leggen: 1-1.

Namens Feyenoord stonden onder meer Jens Toornstra, Leroy Fer en Luciano Narsingh aan de aftrap, net als zomeraanwinst Christian Conteh. De opening was echter voor Genk, dat via een strafschop van Theo Bongonda op voorsprong kwam. Marcos Senesi beging de overtreding. Andras Nemeth en Luca Oyen waren dicht bij de 2-0, maar kort voor rust ging de bal ook aan de overkant op de stip. Aanvoerder Fer scoorde met een Panenka.

In de tweede helft was er minder gevaar. Al kreeg Feyenoord nog wel kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken tegen Genk, dat het duel eindigde met liefst negen tieners. Het bleef desondanks bij 1-1.

Opstelling Feyenoord: Jansen, Nieuwkoop, Johnston (’76 Smeulers), Senesi (’45 El Bouchataoui), Haps, Fer, Teixeira (’76 Tørset Johnson), Toornstra (’45 Wehrmann); Narsingh, Linssen (’45 Vente), Conteh (’45 Malacia).