Frenkie de Jong: 'Magie is niet uitgewerkt, we worden zelfs alleen maar beter'

Frenkie de Jong: 'Magie is niet uitgewerkt, we worden zelfs alleen maar beter'

10-10-2020 20:40
123

Het Nederlands elftal kwam in de laatste twee interlands niet sterk voor de dag, maar Frenkie de Jong maakt zich absoluut geen zorgen. De 22-jarige middenvelder is in aanloop naar het Nations League-duel met Bosnië-Herzegovina vol vertrouwen over de toekomst.

"We hebben een heel goed team", zegt De Jong tijdens de persconferentie. "We kunnen ons meten met de allerbeste landen, maar het is niet zo dat we al zo ver zijn dat we iedere wedstrijd tegen ieder topland gaan domineren en winnen. Daar streven we naar, maar het is niet zo dat we nu al het beste voetballand ter wereld zijn. Daar willen we naartoe."

De FC Barcelona-speler bleef zelf aan de kant tegen Mexico (0-1). Hij zag ondanks de nederlaag wel aanknopingspunten. "Er waren zeker bepaalde fases dat het druk zetten echt goed liep. Er speelden jongens samen die niet vaak met elkaar spelen en dan is het altijd even wennen. De magie is zeker niet uitgewerkt. Ik denk zelfs dat we alleen maar beter gaan worden. Hopelijk laten we dat zondag weer een beetje zien."

De Jong somt op waarom hij zo positief is. "Ik denk dat we heel veel spelers hebben die nu al wel tegen het niveau wereldklasse aanzitten of al bij de wereldtop horen. We hebben ook veel jonge talenten die daar kunnen komen in de komende jaren. We zijn een heel goed team en als het gaat om sommige details dan zijn er nog echt veel groeimogelijkheden."