'We hebben die wedstrijden verloren omdat Aké en Hateboer geen backs zijn'

'We hebben die wedstrijden verloren omdat Aké en Hateboer geen backs zijn'

11-10-2020 09:50 Laatste update: 10:13
158

Aad de Mos stelt dat het Nederlands elftal met pure backs moet gaan spelen. De analist en voormalig trainer stoorde zich in de wedstrijden tegen Mexico en Italië aan de spelers die als rechtsback en linksback fungeerden.

Waar het oefenduel met Mexico voor de meeste mensen niet interessant was, zag De Mos zijn mening bevestigd worden. "Je hebt altijd wedstrijden nodig om spelers door het ijs te laten zakken", zegt hij tijdens VI LIVE op de zondagochtend. "We zijn erbij gebaat om Dumfries en Blind op de backs te hebben, dat hebben we nu gezien. We hebben verloren omdat Aké en Hateboer geen backs zijn."

De Mos zag dat er veel ruimte achter de backs lag tegen Italië en Mexico. "Het is niet zo moeilijk: je moet daar niet Hateboer gebruiken. Tete moet je er bijvoorbeeld zeker bij nemen, want die is gewend om met vier man achterop te spelen. Hateboer niet, die speelt met vijf man. Ik denk wel dat Dumfries de beste optie is."

"Aan de linkerkant had je Wijndal, maar die loopt alleen maar", gaat de analist verder. "Ik vind Bakker van Paris Saint-German bijvoorbeeld al beter en sterker. Wijndal is alleen maar interessant voor het jonge publiek en voor de media. Het is goed dat Daley Blind daar zondagavond weer staat."

Negen Eredivisie-clubs strijden om de titel ‘Beste Maatschappelijk Project Eredivisie 2020’. Stem nu op jouw top 3 beste projecten en maak gratis kans op een shirt van je favoriete Eredivisie-club!